Kammekequiz 23: het verslag

Vrijdag 11 oktober 2024: het was een datum die bij heel wat quizliefhebbers uit het Mariakerkse stevig was aangekruist. Op die dag werd immers, voor de 23ste keer reeds, de bekende Kammekequiz gespeeld op onze school.

Probleemloos konden we de polyvalente zaal vullen: in een mum van tijd waren de 50 beschikbare plaatsen ingenomen. Alle teams moeten hierbij uit ten minste 3 oud-leerlingen, (oud)-collega’s, ouders of een combinatie daarvan bestaan.

De quiz zelf dan. Naar aloude traditie bestond die uit 8 gewone ronden en 2 tussenronden. Tijdens al dat denkwerk kon men uiteraard genieten van een hapje en een drankje; er was deze keer zelfs een bordje zoet verkrijgbaar. Onze zesdejaars liepen zich zowat de benen van het lijf om iedereen zo snel mogelijk te bedienen. Ze verdienen dan ook een dikke pluim.    

Daarnaast kon men ook lotjes aanschaffen waarmee dan 4 keer iets te winnen viel (o.a. een fles cachaça). Ook hier waren de deelnemers meer dan gul; hetgeen we vanzelfsprekend mateloos appreciëren.    

Nadat de laatste antwoorden werden gegeven, kon het telwerk beginnen. Na een poosje werd de uitslag bekendgemaakt. De quiz werd gewonnen door Het Vijfde Wiel. Dat is een team dat bestond uit 3 oud-leerlingen: Jan-Bart Claus (tevens oud-collega), Lotte Baert en Robin Claus. De ploeg werd vervolledigd door Pascale Van der Eecken. Op een zeer verdienstelijke tweede plaats eindigde het team Jannique.be (met o.a. Jarno Vercruysse en diens vrouw Ann De Clercq in de rangen). Brons was dan weer weggelegd voor het kwartet o.l.v. van Gommaar Maes: Saem. De ploegen die de eerste 9 plaatsen bekleedden, werden een voor een naar voren geroepen om een mooie prijs af te halen.

Rond middernacht was het moment daar om even terug te blikken op deze 23ste editie van de Kammekequiz. Uit de talloze positieve reacties na de quiz kon men opmaken dat we kunnen spreken over een meer dan geslaagde avond. Via deze weg willen wij, Het Quizteam, van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen die haar/zijn steentje heeft bijgedragen tot het succes van dit evenement hartelijk te bedanken. De opbrengst ervan gaat naar de diverse GWP’s.

Uit een vrij betrouwbare bron werd er vernomen dat er nu reeds ideeën opborrelen voor de 24ste aflevering van de Kammekequiz. U komt dan toch ook (opnieuw)?!

Alle foto’s van de quizavond kunnen jullie hier bekijken.

Met dank aan meneer De Vriese voor het verslag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.