Leesclub: “Before the coffee gets cold” van Toshikazu Kawaguchi op dinsdag 19 november

In 2015 zag een leesclub het licht op ons atheneum. Jammer genoeg bleef het bij een klein clubje geïnteresseerden, vooral dan van leerkrachten.  Toch is het vooral de bedoeling om leerlingen (vanaf het vierde jaar) aan te spreken.

Onze leesclub komt – als het lukt – een viertal keer per jaar samen om de gelezen boeken te bespreken bij een hapje en een drankje.

Je hoeft natuurlijk niet alle boeken gelezen te hebben, je bent ook welkom als je er maar ééntje gelezen hebt, of als je nog niet tot het einde bent geraakt. Niet alleen leerlingen zijn welkom, trouwens, ook oud-leerlingen en ouders of grootouders verwelkomen we met plezier.

Het komende schooljaar zouden we een eerste keer willen bijeen komen na de herfstvakantie op dinsdag 19 november om 15.30 uur om er het boek “Before the coffee gets cold” van Toshikazu Kawaguchi te bespreken. Dit is een luchtig boek van een 200tal pagina’s waar je nochtans ook stevig over kan doorpraten: in een koffiebar in Tokio kan je – in de tijd dat je koffie koud wordt – even teruggaan in de tijd. Naar welke periode zou je terug willen gaan, wie zou je nog heel even willen ontmoeten? Dan bepalen we ook samen welke boeken we de rest van het jaar nog willen lezen.

We hebben hier de Engelse titel gezet, maar niks houdt je tegen om het boek in het originele Japans of in Nederlandse vertaling te lezen. En ben je beginnen lezen en heb je het nog niet helemaal uit, dan nog ben je meer dan welkom om te discussiëren, bespreken, filosoferen en de grote wereldthema’s aan te snijden.

Hopelijk tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.