De Creaclub gaat van start!

Het wordt wat kouder en ook wel wat natter buiten, en daarom willen we onze leerlingen op dinsdag en donderdag over de middag de mogelijkheid geven om zich creatief uit te leven in de Creaclub.

  • Het is de bedoeling dat ze bezig zijn met iets creatiefs: dat kan breien zijn, of haken of kruisjessteek, maar evengoed tekenen, schilderen, origami, diamond painting of het bouwen van een eigen meegebrachte Lego-set. Op zich maakt het niet uit, als het maar creatief is. Uiteraard mogen ze intussen ook gezellig zitten kletsen, maar het is niet de bedoeling dat ze er gewoon komen hangen zonder iets te doen. Op de eerste afspraak waren er twee leerlingen die met de laptop aan de slag gingen om iets in 3D uit te werken dat daarna kan geprint worden op de 3D-printer.
  • We voorzien een kast die op slot kan, zodat elk project ook veilig kan achtergelaten worden tot de volgende keer. Natuurlijk mag het ook mee naar huis.
  • Zijn de leerlingen verplicht elke keer te komen? Natuurlijk niet! Ze komen gewoon wanneer ze daar zin in hebben en iets bij hebben om te doen.
  • De bedoeling is dat leerlingen eigen materiaal meebrengen om iets te doen of te maken. Zelf kunnen we, behalve wol en haak- of breinaalden, geen materiaal voorzien. Wel willen we alle mogelijke uitleg geven en dingen aanleren, zoals origami-schema’s lezen, een basis sjaal breien, een popje haken, dat soort dingen. Uiteraard kunnen we lang niet alles, maar samen komen we er – met behulp van You-Tube – meestal wel uit.
  • Via de Ad Valvas kondigen we telkens aan wanneer we aan een specifiek project beginnen: zo kan iedereen ook aansluiten bij iets wat hen interesseert.
  • Zelf een voorstel om iets samen te doen? Met alle plezier! Stuur maar door, dan bekijken we de haalbaarheid.

De Creaclub gaat door op dinsdag en donderdag vanaf 13.15 uur in lokaal 0.08.

Tot dan!

mevr. Rombaut (dinsdag) en mevrouw Neirings (donderdag)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.