Twee bronzen medailles voor Emiel Hebbrecht uit 3HUWE1!

Emiel Hebbrecht uit 3HUWE1 nam van 12 september tot 15 september 2024 samen met zijn turnpartner Karsten Buyse deel aan de 13° Wereldcompetitie acrobatische gymnastiek (WAGC) én aan het 1°Wereldkampioenschap voor junioren (WK).

Voor het WAGC worden in de kwalificatie 2 oefeningen geturnd: een balansoefening met handstanden op de onderpartner zijn handen, hoofd of voeten en een tempo-oefening met salto’s. De score van deze 2 oefeningen samen bepaalt wie door mag gaan naar de finale waar een combinatie-oefening (zowel handstanden als salto’s) geturnd wordt. In deze finale mogen de 6 beste teams deelnemen en start de score terug van 0.

 

Voor het WK mogen de 5 teams met de beste score na de kwalificatie deelnemen, maar hier worden de punten van de 3 oefeningen samen opgeteld.

Emiel en Karsten brachten in de kwalificatie 2 prachtige oefeningen waarmee ze op een 2e plaats eindigden in de voorronde. Zowel in de finale van het WAGC als voor het WK  brachten ze terug een schitterende oefening die hen voor de beide competities een bronzen medaille opleverde. Ze moesten enkel het mannenpaar van USA (goud) en Kazachstan (zilver) voor laten gaan.

Een dikke proficiat voor Emiel en Karsten!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.