Info voor onze nieuwe eerstejaars!

Al onze nieuwe leerlingen die starten in het eerste jaar zouden deze week een mail moeten ontvangen hebben met daarin alle praktische info en een materiaallijst. Deze kan je hier nogmaals raadplegen.

We zijn verheugd jullie te mogen verwelkomen op onze school!

Wellicht zullen er wel wat kriebels en vraagtekens zijn voor de eerste schooldagen. Daarom vatten we hier graag nog eens alle belangrijke info samen.

  • verloop eerste schooldag(en)

We verwachten uw zoon/dochter op maandagochtend 2 september om 8.25 uur in de binnentuin van onze school. Deze kunnen jullie bereiken via de Notenstraat. Daar bevindt zich tevens een grote parking.

We voorzien op maandag 2 september en vrijdagnamiddag 6 september inloopdagen om elkaar en de school beter te leren kennen. Op maandag zullen de leerlingen hun laptop ontvangen zodat deze ’s avonds thuis opgeladen kan worden. Op dinsdagnamiddag voorzien we een sessie waarin de leerlingen leren werken met het digitaal platform Smartschool. Op vrijdagnamiddag trappen we het schooljaar tot slot sportief in gang met een sportnamiddag.

Wat breng je die eerste schooldag mee?

  • een rugzak
  • iets om te schrijven
  • een rekkermap voor enkele brieven
  • een lijmstift
  • een schaar
  • kleurpotloden
  • voldoende drinken (drinkflessen kunnen op school bijgevuld worden)

Breng nog geen schoolboeken mee, scheur zeker ook nog geen werkboeken los en activeer zeker nog geen codes uit de werkboeken!

Graag herinneren we jullie er ook nog even aan dat er pas ochtendpauze is om 11.00 uur en pas middagpauze om 12.55 uur. Een tussendoortje meebrengen is dus aangewezen. De eerste schooldag kunnen de leerlingen, die dit wensen, verse soep, een belegd broodje of een warme maaltijd in het schoolrestaurant verkrijgen. Uiteraard kan ook een eigen lunch genuttigd worden.

We houden ons vanaf de eerste schooldag aan de normale schooluren. Dat wil zeggen dat we eindigen om 15.25 uur.

In bijlage vinden jullie een lijst met benodigdheden, deze is tevens online terug te vinden op de schoolwebsite.

Mogen we vragen aan de ouders die nog niet in de gelegenheid waren om de schoolboeken te bestellen, dit nog zo snel mogelijk in orde te brengen?

Ga naar www.studieshop.be en klik op ‘Hoe moet ik bestellen?’. Daar vinden jullie een handleiding in meerdere talen met een stappenplan omtrent het bestelproces.

We geven bovendien ook alvast mee dat we een infoavond organiseren op donderdag 5 september om 18.00 uur om jullie beter te leren kennen.

  • restaurant

De eerste schooldag kunnen de leerlingen verse soep, een belegd broodje of een warme maaltijd in het schoolrestaurant verkrijgen. Uiteraard kan ook een eigen lunch genuttigd worden. 

Namen worden die eerste dag geregistreerd bij de kassa en de betaling gebeurt achteraf. Daarna werkt iedereen met een opgeladen eetmaalkaart.

  • Smartschoolaccount + laptop

Gedurende de eerste schoolweek krijgt de leerling een eigen Smartschoolaccount, ook de co-accounts (voor de ouders) kunnen dan geactiveerd worden. Ook ook de laptops worden in de eerste week uitgedeeld. 

Indien er vragen zijn, kan je elke dag tijdens de schooluren telefonisch contact opnemen met de school (09/216 84 44) of via e-mail (info@athmariakerke.be).

 

We danken jullie voor het vertrouwen dat jullie in onze school stellen en wensen jullie verder nog een fijne, ontspannende en zonnige vakantie. 

Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.