Proclamatie 2024

Wat is er beter om de schoolwebsite opnieuw te openen na een fijne vakantie, dan een bericht over de proclamatie van het vorige schooljaar?

Uiteraard krijgen alle leerlingen een rapport en een attest, maar de bekroning van zes jaar middelbaar is toch altijd weer het diploma na het zesde jaar. Bijna honderd zesdejaars passeerden de revue, voor enkelen is het nog wachten tot eind augustus, helaas.

We voorzagen de afstudeerhoedjes, namen jaarfoto’s (die kan u hier bekijken) en leidden tegen zeven uur de plechtigheid in. Mevrouw Everaert en mijnheer VandeRostyne praatten het geheel deskundig aan elkaar, maar de eigenlijke verwelkoming gebeurde door twee leerlingen, Zoé Van Hulle (6 ECTA) en Adam Dickel (6 ECWI).

Daarna nam onze directie het woord, zijnde directeur Anja Van Den Bossche en mevrouw Maes, en zij gaven dat vakkundig door aan mevrouw Emine Gül Isçi, oud-leerlinge van onze school, Vlaams volksvertegenwoordiger, trajectbegeleider voor jongeren in het deeltijds beroepsonderwijs en nu dus ook promotor van deze lichting. Ze was dan ook de ideale spreker voor de laudatio, vonden wij.

 

Vervolgens brachten Enesa Ramizi (6 ECTA) en Jakob Bombaerts (6 WEWI) een stuk van Ludovico Enaudi op respectievelijk piano en cello.

En toen kwam het serieuze werk: de eigenlijke proclamatie! Aangekondigd door de heer Casier en mevrouw Pauwels mochten onze zesdes hun rapport, diploma en jaarboek ontvangen uit handen van de directie, gelardeerd met fijne filmpjes van talloze ouders.

Het hoeft echter niet altijd even ernstig te zijn, zo’n proclamatie. We gaven eerst het woord aan twee leerlingen, Mira Van Erdegem (6 HUWO) en Lou Dezutter (6 GRLA), die hun carrière op het KAM met het nodige sarcasme overschouwden. Daarna volgde de uitreiking van ‘de Boompjes’, een fijn filmpje dat door de leerkrachten in elkaar werd gebokst. Aansluitend zong Fyline Liephout (6 MTWE) onder vakkundige pianobegeleiding van Kobe De Walsche (6 MTWE) het nummer ‘Viva la vida’ van Coldplay.

En toen was het tijd voor het échte werk: de speciale prijzen!

De prijs van de promotor mevrouw Gül Isçi was voor Geke Minjauw, Benno Legroe kreeg de prijs wiskunde, en Jools Davies mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen.

Vedran Mul ging met de prijs Economie lopen, de prijs Moderne Vreemde Talen ging naar Zoé Van Hulle, en Rhune Vindevoghel sleepte Humane Wetenschappen in de wacht.

De prijs wetenschappen kreeg Wannes De Vriese in handen, de prijs geschiedenis ging naar Mira Van Erdegem, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor Malin Puzio en Jakob Bombaerts.

De prijs voor de meest kritische geest ging naar Tessa Dobbelaere, Cezar Eelbode werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent, Emma Neus mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, en last but not least: Simon Hertens is de ambassadeur van de school 2023!

Een dikke proficiat, allemaal!

Voor het derde en laatste muzikale intermezzo traden Kobe De Waele, Alec Pype, Brecht Van Overwalle en andermaal Jakob Bombaerts aan met “Come as you are” van Nirvana.

De directie sprak nog een kort slotwoord uit, en we gingen over naar de receptie, waar we eigenlijk alleen maar stralende gezichten zagen!

De volledige reeks foto’s van de proclamatie kan u hier bekijken en eventueel ook downloaden in hoge resolutie. Onze excuses als niet iedereen op de foto staat, de belichting in de zaal was een uitdaging.

Met dank aan alle collega’s en leerlingen die zich ingezet hebben voor deze feestelijke proclamatie: de techniek, de filmpjes, de speeches, de aankleding, het afdrukken van de speciale prijzen, het bestellen van de hoedjes, het klaarzetten van de zaal en de receptie, de bediening aan de bar… Hierbij ook een extra woordje van dank aan Anja Vande Capelle – Anja van de keuken – die op haar eentje het hele buffet achteraf heeft verzorgd. Het wordt bijzonder geapprecieerd!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.